Kantoor inrichten? Hier moet je op letten!

2024-07-10T16:43:23+02:003 juli 2024|IVA Office & Duurzaam|
Kantoor inrichten

Een kantoor inrichten is meer dan alleen het plaatsen van bureaus en stoelen. Het gaat om het creëren van een fijne omgeving die de productiviteit stimuleert, het welzijn van medewerkers bevordert en tegelijkertijd de merkidentiteit van je bedrijf laat zien. Een goed ontworpen kantoor kan een positieve impact hebben op de werksfeer en de efficiëntie van je team. In deze blog kom je erachter welke onderdelen essentieel zijn om op te letten bij het inrichten van een kantoor.

Tips voor het succesvol inrichten van een kantoor

Een goed ontworpen kantoor begint met een functionele indeling. Overweeg daarom hoe je een ruimte het beste kunt benutten door werkgebieden te creëren.  Denk hierbij aan individuele werkplekken waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken, samenwerkingsruimtes voor teamoverleggen en brainstormsessies en ontspanningsruimtes waar medewerkers zich kunnen terugtrekken. Ook goede verlichting is een belangrijk onderdeel voor het welzijn van je medewerkers. Dit kan namelijk oogbelasting en vermoeidheid verminderen. Daarnaast is een goede akoestiek ook essentieel. Dit minimaliseert afleiding en bevordert de concentratie. Overweeg daarom het gebruik van geluidsabsorberende materialen en eventueel machines die minder geluid maken om een rustige werkomgeving te creëren.

Daarnaast moet iedere keuze die je maakt natuurlijk wel aansluiten bij de merkidentiteit en cultuur van je bedrijf. Gebruik kleuren die hierbij passen en voeg inspirerende kust en decoratie toe om een motiverende omgeving te creëren. Zorg ook voor een kantoor dat voorzien is van snel internet en moderne apparatuur om de productiviteit van je medewerkers te optimaliseren.

Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt als dat mogelijk is. Flexibiliteit is daarom ook een belangrijk onderdeel. Creëer daarom flexibele werkplekken en gebruik meubels die eenvoudig aangepast kunnen worden aan verschillende werkstijlen. Zo kun je flexplekken creëren en blijft een plek niet leeg als iemand thuis werkt. Hierdoor kunnen medewerkers op een manier werken die het beste bij hen past, wat hun tevredenheid en productiviteit verhoogt.

Ergonomisch werken

Ergonomie is misschien wel het belangrijkste onderdeel waar je op moet letten bij het inrichten van een kantoor. Het helpt namelijk om gezondheidsproblemen zoals rugpijn en RSI te voorkomen, wat de productiviteit en het welzijn van medewerkers verhoogd. Vervolgens zal dit ook zorgen voor minder ziekteverzuim. Enkele belangrijke aandachtspunten hierbij zijn:

Bureaus en stoelen
Investeer in verstelbare en ergonomische bureaus en bureaustoelen die ondersteuning bieden aan de rug en de juiste zithouding bevorderen.

Monitorhoogte
Zorg ervoor dat beeldschermen op ooghoogte staan om nekklachten te voorkomen.

Verlichting
Goede kantoorverlichting vermindert oogbelasting en vermoeidheid. Combineer natuurlijk licht met kunstmatige verlichting om een evenwichtige werkomgeving te creëren.

Door aandacht te besteden aan ergonomisch werken, creëer je een gezondere en comfortabelere werkplek voor iedereen in het kantoor. Bij IVA Groep weten we als geen ander dat het voor kantoren lastig kan zijn om aan alle ergonomische regels te voldoen. Hiervoor kun je ons inschakelen voor een werkplekonderzoek. Tijdens dit onderzoek zullen we kijken waar nog kansen liggen voor het verbeteren de ergonomie en dus het welzijn van je medewerkers.

Hulp van IVA Groep inschakelen

Wil je jouw kantoor (opnieuw) inrichten en kun je de hulp van professionals hier goed bij gebruiken? Dan is IVA Groep de juiste partner! Wij bieden een totaaloplossing voor kantoorinrichting, van ontwerp tot realisatie. Met onze uitgebreide ervaring en deskundigheid zorgen we ervoor dat jouw kantoor niet alleen functioneel en efficiënt is, maar ook stijlvol en inspirerend overkomt. Door het inrichten aan ons over te laten bespaar je tijd en moeite, terwijl je zeker weet dat je een resultaat krijgt dat aan al je verwachtingen voldoet. Zo kun jij je volledig concentreren op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit nieuwsbericht