Kantoorinrichting inspiratie: 7 praktische tips!

2024-01-10T12:23:12+01:0010 januari 2024|IVA Groep|
Kantoorinrichting inspiratie

Een effectieve kantoorinrichting is essentieel voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Het juiste kantoor ontwerp kan niet alleen een positieve invloed hebben op de werkomgeving, maar ook op de bedrijfscultuur en het imago van een organisatie. Bij IVA Groep begrijpen we als geen ander het belang van een goed ingericht kantoor en daarom delen we graag 7 praktische tips voor de beste kantoorinrichting inspiratie.

Tips voor de beste kantoorinrichting inspiratie

Laten we beginnen met Tip 1, namelijk het creëren van een ergonomische werkplek. Denk hierbij aan verstelbare bureaus en bureaustoelen, zodat de juiste zithouding aangehouden kan worden. Hierbij is het niet alleen van belang dat de knieën zich in een hoek van 90 graden bevinden, maar ook dat het beeldscherm op ooghoogte staat.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de manier waarop er gewerkt wordt. Je ziet namelijk steeds vaker dat werknemers hun werk vanuit huis verrichten of dit afwisselen met een aantal kantoorbezoeken. Hiermee komen we gelijk aan bij Tip 2, namelijk het creëren van flexibele werkplekken. De verstelbare bureaus en bureaustoelen zijn hiervoor ideaal, zodat iedereen de ideale hoogte kan instellen om de juiste zithouding aan te nemen. Voor flexibele werkplekken kan er ook nog gedacht worden aan verstelbare scheidingswanden waardoor je multifunctionele ruimtes kunt creëren. 

Tip 3 heeft alles te maken met kantoorplanten. Kantoorplanten hebben vele voordelen zoals luchtzuivering, stressvermindering, verhoogde productiviteit en het is uiteraard heel sfeervol in de ruimte. Naast kantoorplanten kun je ook kiezen voor een plantenwand, deze brengt namelijk dezelfde voordelen met zich mee.

Op kantoor is akoestiek ook een essentieel onderdeel, slechte akoestiek kan namelijk leiden tot geluidsproblemen zoals galm, lawaai en een verminderde verstaanbaarheid. Hierdoor zijn we aangekomen bij Tip 4. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld akoestische panelen, vloerkleden en tapijten. 

Ook kantoorverlichting is een essentieel onderdeel bij je kantoorinrichting en daarmee onze Tip 5. Voor de algemene verlichting kan er gekozen worden voor plafond armaturen en inbouwverlichting voor een gelijkmatige verlichting in de hele ruimte. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor bureaulampen om gerichte verlichting te creëren tijdens specifieke werkzaamheden. Uiteraard is natuurlijk licht het beste en verbetert dit de stemming en het welzijn van je medewerkers.

Een sfeervolle kantoorinrichting

Een sfeervolle ruimte is essentieel voor het welzijn en de tevredenheid van je medewerkers. Daarnaast verhoogt het ook de creativiteit. Tip 6 is om te kiezen voor de juiste kleuren. Zachte en neutrale tinten zoals warm grijs en zacht beige, brengen een rustgevende elegantie in een ruimte. Dit kleurenpalet kun je laten opleven door subtiele accenten zoals natuurlijke groentinten en warme houtafwerkingen. Uiteraard is het wel van belang om de uitstraling van je organisatie aan te houden.

Last but not least gaat Tip 7 over de stijl van de kantoorinrichting. Strakke lijnen en eigentijdse ontwerp elementen zorgen voor een stijlvolle en functionele werkplek. Door middel van kunstzinnige details en inspirerende decoraties kun je je ruimte personaliseren.

Ben je nieuwsgierig naar kantoorinrichting inspiratie voor bij jou op kantoor? IVA helpt je er graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies op maat. 

Deel dit nieuwsbericht