De kantoor trends van 2024

2024-07-02T15:15:42+02:0015 november 2023|IVA Groep|
Kantoor trends 2024

Steeds meer bedrijven begrijpen het belang van een goed ontworpen werkruimte. Het verhoogt namelijk de productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers. Echter zien we dat de trends hierin toch ieder jaar weer veranderen. Om die reden delen we in deze blog daarom de kantoor trends waarmee we in de resterende maanden van 2024 te maken zullen krijgen. Lees mee!

Inspiratie voor een veelzijdige kantoorinrichting

Tijdens de corona pandemie moesten we noodgedwongen thuis gaan werken en vandaag de dag zien we dat dit nog steeds gebeurt. Zeker voor gerichte individuele werkzaamheden is thuiswerken een hele fijne optie. Voor brainstormsessies en samenwerkingsprojecten zien we nog wel dat werknemers graag naar kantoor komen. Gezien de ontwikkelingen die hierin plaatsvinden, krijgt het kantoor dus een andere functie waar je als werkgever op kunt inspelen. Denk bijvoorbeeld aan multifunctionele ruimtes met modulair meubilair en verplaatsbare scheidingswanden. Door deze multifunctionele onderdelen kun je je ruimte transformeren naar de gewenste opstelling voor die dag. Op die manier wordt het kantoor heel veelzijdig en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimtes.

Fijne kantooromgeving creëren

Daar waar je bij veel organisaties de pingpongtafel voorbij ziet komen in de vrijetijdsruimte, worden deze in 2024 omgetoverd tot een positieve ruimte met kleuren in klassieke en natuurlijke tinten. Denk hierbij aan tinten zoals donkerblauw, beige en antraciet. Het creëren van een huiskamergevoel is een trend die we veel voorbij zullen zien komen.

Naast het creëren van een huiselijke kantoorinrichting wordt ook geluid een steeds belangrijker aspect. Niets is namelijk vervelender dan een lawaaierige airco, kantoormachines die geluid maken of lichten die zoemen. Dit zal ervoor zorgen dat medewerkers minder concentratie hebben. Echter kan dit voorkomen worden door middel van akoestische wanden en panelen. Deze wanden en panelen zijn niet alleen functioneel maar ook nog eens heel stijlvol die perfect passen tussen je kantoorinterieur.

Flexibel inrichten

Ook het flexibel inrichten van ruimtes zal aankomende jaren steeds belangrijker worden. Ritswanden bieden hiervoor de innovatieve oplossing voor moderne werkplekken. Ze vormen een dynamische en aanpasbare manier om de indeling van een kantoorruimte te veranderen, afhankelijk van de behoeften van het moment.

Een van de voordelen van ritswanden is de snelheid en eenvoud waarmee ze kunnen worden geïnstalleerd en verplaatst. In vergelijking met traditionele scheidingswanden zijn ze daarbij flexibeler en gemakkelijker aan te passen aan de veranderende eisen van een kantooromgeving. Dit maakt het mogelijk om de ruimte snel te reorganiseren voor verschillende doeleinden, zoals vergaderingen, workshops, trainingen of individueel werk.

Slimme kantoorinrichting

Het digitale tijdperk waarin we leven neemt steeds meer nieuwe verrassingen met zich mee. Tegenwoordig verandert de technologie de manier waarop we werken, maar ook op de plek waar we werken. In 2024 zal je steeds meer systemen zien die bijvoorbeeld de verlichting en temperatuur zelf regelen om het comfort te verbeteren.

In 2024 zullen we dus steeds meer sensortechnologieën gaan zien en slimme systemen die het lichtniveau en de luchtkwaliteit kunnen meten en vervolgens aanpassen. Dit werkt niet alleen positief op het werkcomfort maar ook voor de gezondheid van je werknemers.

Kantoorplanten voor de gezondheid van je medewerkers

In 2023 was het al bekend dat kantoorplanten een positieve invloed hebben op medewerkers. Het verbetert namelijk de luchtkwaliteit, vermindert stress, neemt de productiviteit toe, absorberen geluidsgolven en verbetert de positiviteit van je medewerkers. Door middel van plantenwanden haal je het buitenleven naar binnen en profiteer je van deze vele voordelen. Ook in 2024 blijft deze trend een belangrijke.

Wil je het nieuwe jaar goed ingaan en de nieuwe trends implementeren bij jou op kantoor? Neem dan contact met ons op voor een passend advies op maat. Wij helpen je graag om je kantoor (verder) te optimaliseren.

Deel dit nieuwsbericht