FSC papier

Het milieu wordt steeds belangrijker voor ons welzijn en leven. IVA Print & Sign draagt verantwoord drukken en printen daarom hoog in het vaandel. Uit eigen overtuiging en omdat steeds meer mensen erom vragen kunnen wij jouw print en drukwerk op FSC (Forest Stewardship Council) papier afdrukken. Wij hebben een FSC certificering en mogen dus op jouw printwerk en drukwerk het FSC logo meedrukken, zodat ook jij aan je relaties kunt tonen dat je jezelf inzet voor een beter milieu. FSC papier is milieu verantwoord papier dat gemaakt wordt van FSC hout uit FSC bossen.

Het Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer en ca. 67 miljoen hectare bos beheert. Ze houden hierbij rekening met de inheemse bevolking, de natuurlijke omgeving en de dieren ook wel genoemd de sociale, ecologische en economische aspecten. Het papier komt gegarandeerd van hout uit duurzaam beheerde bossen, dat wereldwijd ondersteund wordt door boseigenaren, bedrijven, grote natuurorganisaties en vele overheden. Het papier onderscheidt zich in kwaliteit ten opzichte van ander milieu papier. Deze soorten bevatten vaak slechtere kwaliteit vezels uit recycled papier en zijn crème of grauw van kleur. FSC papier is onder te verdelen in drie soorten, 100% FSC, Mixed Sources en FSC Recycled.

FSC logo

Papier uit een FSC-gecertificeerd bos is te herkennen aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer een drukkerij of copyshop kan aantonen zich aan de regels van FSC te houden en gecertificeerd is, mag het FSC-logo geplaatst en gedrukt worden.

Meer weten over Print & Sign?