Wat zijn de voordelen van drukwerk?

2023-08-09T10:59:47+02:009 augustus 2023|IVA Print & Sign|
Drukwerk

Daar waar digitale communicatie tegenwoordig de overhand lijkt te hebben, blijft drukwerk een tastbare kracht die zich niet laat verdringen. Het vasthouden van een fraai ontworpen brochure, het overhandigen van een aantrekkelijk visitekaartje of het bewonderen van een oogstrelende poster kan een gevoel van authenticiteit en betrokkenheid oproepen dat digitaal niet altijd evenaart kan worden. In dit artikel vertellen wij je meer over alle voordelen!

5 voordelen op een rijtje

 1. Tastbaar product
  Misschien wel het belangrijkste voordeel aan drukwerk is dat het tastbaar is. Drukwerk kun je echt vasthouden tot in tegenstelling met een e-mail of website. Het geeft een gevoel van kwaliteit wat positief kan bijdragen aan de klantbeleving. Dit kan de perceptie van een klant versterken ten opzichte van jouw merk.
 2. Betrouwbaar
  Daar waar er online veel nepnieuws verschijnt, is drukwerk een betrouwbaar medium gebleken. Gedrukte materialen zoals tijdschriften, magazines et cetera worden dan ook vaker als geloofwaardig gezien vergeleken met online bronnen.
 3. Doelgerichte marketing
  Daarnaast kunnen marketeers met behulp van dit middel gerichter communiceren met de doelgroep. Doordat dit specifiek wordt geleverd aan de beoogde ontvangers, wordt de kans op aandacht en respons vergroot. Daarbij kan de creativiteit die hierin wordt gebruikt de aandacht en interesse wekken.
 4. Blijvende indruk
  In tegenstelling tot digitale advertenties die als het ware snel ‘voorbij vliegen’, kan drukwerk een langdurige impact hebben. Een tastbaar en  gedrukt item kan namelijk lang meegaan en eventueel worden doorgegeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een mooi magazine die meerdere keren en door meerdere personen wordt gelezen.
 5. Toegankelijkheid
  Hoewel veel mensen wereldwijd inmiddels gebruiken maken van internet, is dat nog lang niet voor iedereen het geval of überhaupt mogelijk. Drukwerk biedt dan ook een manier om bepaalde informatie alsnog te verspreiden onder mensen die dit dus online niet zouden tegenkomen. Bovendien kunnen gedrukte materialen ook dienen als een herinnering of referentie, zonder dat er een elektronisch apparaat voor benodigd is.

Jouw gehele drukwerk uitbesteden

Concluderend blijft drukwerk dus een onmisbaar onderdeel van een uitgebreide marketingstrategie. Het biedt tastbare, geloofwaardige en visueel impactvolle communicatie die een blijvende indruk achterlaat. Door merkherkenning te bevorderen, doelgroepen te bereiken en creatieve vrijheid te bieden, kan drukwerk jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Bij IVA Print & Sign kun je terecht voor al je drukwerk. Wij zijn sinds 1985 de snelste drukkerij van Rotterdam en omstreken. Van enveloppen, boeken, folders en brochures tot aan visitekaartjes en briefpapier. Daarnaast kan je ook voor grote en kleine posters, diverse soorten relatiegeschenken en voor het drukken van jouw gehele huisstijl bij IVA Print & Sign terecht. Neem contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht