Waarom je ICT beheer beter kunt uitbesteden

2023-01-05T16:06:58+01:0020 oktober 2022|IVA Office & Duurzaam|
ICT beheer

Veel organisaties hebben inmiddels ervaren dat je ICT beheer er niet meer even bij doet. Je zult veel tijd moeten investeren in dit belangrijke onderwerp. Daarbij is brede kennis hierover noodzakelijk. Het is dan ook niet raar dat veel bedrijven ervoor kiezen om dit onderdeel uit te besteden aan een gespecialiseerde partij. Wij van IVA Groep vertellen je in dit artikel graag meer over de voordelen hiervan.

ICT uitbesteden… wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende voordelen om je ICT beheer uit te besteden. Zo hoef je jezelf bijvoorbeeld niet bezig te houden met het opdoen van (nieuwe) kennis vanuit het vakgebied. Dit scheelt in de kosten die scholing met zich meebrengt. Een ander voordeel is dat je niet afhankelijk bent van die ene persoon die de gehele ICT voor jouw bedrijf beheert. Wanneer er problemen ontstaan op het moment dat hij of zij ziek is of geniet van een vakantie, dan zou dat kunnen betekenen dat de gehele ICT van het bedrijf platligt. Iets dat veel verschillende problemen kan veroorzaken. Wees hierin minder afhankelijk!

Daarbij heb je met die ene persoon ook maar één inzicht op het probleem dat mogelijk is ontstaan. Er is zóveel vakkennis in de ICT wereld dat 1 persoon dat niet in zijn of haar eentje kan beheersen. Meerdere inzichten leiden daarbij sneller tot een kwalitatieve oplossing. Om die reden is het handig om je ICT beheer niet af te laten hangen van een persoon binnen de organisatie, maar dit uit te besteden aan een professionele partij met een uitgebreid kennisniveau en veel ervaring. Je hebt bij de partij vaak een vast aanspreekpunt bij wie je snel terecht kunt. Ook worden incidenten, issues en prestaties door hen constant (extern) gemonitord.

Tot slot is het uitbesteden van deze werkzaamheden goedkoper dan dat je iemand hier speciaal voor aanneemt. Zeker voor kleinere organisaties.

IVA Groep als jouw ICT partner

IVA Groep weet als geen ander hoe belangrijk het is om alle zaken rondom de ICT in orde te hebben. Wij helpen je daar dan ook graag mee in de vorm van een totaaloplossing. Je organisatie is immers zo goed als afhankelijk geworden van een feilloos functionerend netwerk.

Onze visie op netwerkbeheer en systeembeheer is dat het vooral in het teken moet staan van vooruitkijken. Wij vinden het dan ook belangrijk om servers en computers periodiek en kundig te beheren. Ben je ook benieuwd naar hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met het ICT beheer? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een passend advies op maat!

Deel dit nieuwsbericht