Waarom is een bureaustoel reinigen zo belangrijk?

2023-08-02T12:21:41+02:0025 januari 2023|IVA Office & Duurzaam|
Bureaustoel reinigen

Vrijwel ieder kantoor wordt regelmatig schoongemaakt. Hierbij gaat er een doekje over het meubilair en wordt er gestofzuigd, gedweild et cetera. Toch is dit vaak niet genoeg om alle bacteriën te verwijderen. In dit artikel vertellen wij jou daarom meer over waarom een bureaustoel reinigen zo belangrijk is!

Waarom je er goed aan doet om je bureaustoelen te laten reinigen

Iedere werknemer maakt elke werkdag wel gebruik van een bureaustoel. Soms is dit dezelfde stoel en soms weer een andere. Tijdens zo’n werkdag wordt hier tussendoor vaak op gegeten en gedronken en blijven er daardoor verschillende bacteriën en stofdeeltjes op de stoel achter. Het is dan ook niet raar dat onderzoek heeft uitgewezen dat dit onderdeel van het kantoormeubilair het meest vervuild is binnen de kantoorruimte.

Steeds meer bedrijven hebben daarbij hun kantoorruimtes steeds beter geïsoleerd. Dit is gunstig ten opzichte van een mogelijk warmteverlies, maar zorgt indirect voor minder ventilatie. Hierdoor ontstaat een broeierige omgeving wat een ideale broedplaats is voor bacteriën, virussen en huisstofmijt. Hierdoor kunnen er verschillende aandoening ontstaan bij de medewerkers. Denk hierbij aan eczeem, hooikoorts, jeuk, astmatische aandoeningen en allerlei andere allergieën. Als gevolg hiervan wordt het verzuimpercentage groter. Zorg dat je dit voorkomt en laat je bureaustoelen op korte termijn reinigen. Het zou dus een goede investering dus om je bureaustoelen te laten reinigen.

Regelmatig worden wij gebeld op het moment dat bedrijven zichtbaar vuil op hun bureaustoelen signaleren. Vaak gaat dit om vlekken, kringen of ander viezigheid. Wat zij vaak niet weten is dat hier vaak ook onzichtbaar vuil bevindt: Gemiddeld verliest een persoon namelijk 100 haren en 1,5 gram huidschilfers per dag. Dit is iets dat zich lekker kan gaan nestelen in de bekleding van de bureaustoel. Er is dan namelijk genoeg voedsel aanwezig voor huisstofmijt. Voor de gezondheid van je personeel maar ook voor het behoud van je bureaustoel is het daarom belangrijk dat ook het onzichtbare vuil wordt aangepakt.

Een bureaustoel schoonmaken door middel van sproei-extractie

Om de stof van bureaustoelen te reinigen wordt er een dieptereiniging toegepast door middel van sproei-extractie. Bij deze methode wordt er een biologisch afbreekbare reinigingsvloeistof gespoten in de stof. Dit geeft een reactie waardoor onzichtbaar en zichtbaar vuil wordt opgelost. Vervolgens wordt het vocht en vuil vacuüm afgezogen en afgevoerd. Hierdoor is je bureaustoel weer helemaal schoon.

Het is natuurlijk van belang om het reinigen van de bureaustoelen netjes bij te houden. Hierdoor voorkom je dat medewerkers verschillende aandoeningen krijgen door bacteriën virussen en huisstofmijt. Wij raden daarom aan om ongeveer om het jaar of 2 jaar de stoelen te laten reinigen doormiddel van sproei-extractie.

Professionele schoonmaak door IVA Groep

Door onze jarenlange ervaring zijn je kantoor meubels in goede handen bij IVA Groep. Ben je nieuwsgierig hoe wij jullie kunnen helpen bij het reinigen van de bureaustoelen? Bekijk de website van IVA Office of neem direct contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht