Trends in kantoormeubilair: Wat is hot in 2023?

2023-06-21T13:12:50+02:0021 juni 2023|IVA Office & Duurzaam|
Trends in kantoormeubilair

Met de voortdurende evolutie van technologie en de veranderende behoeften van werknemers, verandert ook de wereld van kantoormeubilair voortdurend. Zo zijn er in 2023 een aantal trends en ontwikkelingen te zien die de manier waarop we werken en hoe we onze kantoren inrichten beïnvloeden. In dit artikel nemen we je mee in de nieuwste trends van kantoormeubilair in 2023.

De laatste kantoormeubilair trends

Laten we beginnen met de eerste trend, namelijk ergonomie en welzijn. Ondanks dat ergonomie al langere tijd een belangrijk aandachtspunt is bij het ontwerpen van kantoormeubilair, is het dit jaar belangrijker dan ooit tevoren. Werkgevers en werknemers realiseren zich steeds meer dat een ergonomische werkplek zal bijdragen aan een hogere productiviteit en gezondheidsklachten zal verminderen. Verstelbare zit-sta bureaus en ergonomische stoelen zijn populaire opties die voldoen aan de behoefte van comfort en welzijn op de werkplek. 

In een steeds veranderende werkomgeving worden ook flexibele en modulaire werkplekken steeds populairder. Bedrijven willen ruimtes die kunnen worden aangepast aan verschillende werkstijlen en teambehoeften. Modulaire bureaus, scheidingswanden en verplaatsbare opbergmeubelen zijn enkele voorbeelden van meubels die hierbij tot hun recht komen. 

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat een werkplek ingericht wordt voor verschillende werknemers. Het is hierbij van belang dat de werkplekken aangepast kunnen worden aan de personen. Gemakkelijk even het bureau en de stoel verstellen naar je eigen wensen en je kunt de gehele dag lekker werken op de juiste hoogte en in de juiste houding. 

Daarnaast zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijke overwegingen geworden in vrijwel alle aspecten in ons leven. Kantoormeubilair is hier geen uitzondering op. In 2023 zien we daarom een grotere nadruk op het gebruik van duurzame materialen. Steeds meer bedrijven streven namelijk naar een circulair economiemodel.

Welk kantoormeubilair past het beste bij jou op kantoor?

Ben je nieuwsgierig naar welk kantoormeubilair het beste bij jouw kantoor past? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen een hele werkplekanalyse verzorgen om de fysieke, ergonomische en psychologische aspecten te beoordelen. Dit is een proces waarbij een professional de werkplek bezoekt om potentiële risico’s en gevaren te identificeren. Hieruit zal vervolgens een aanbeveling komen die gericht is op het verbeteren van de veiligheid, efficiëntie en productiviteit.

Alvast benieuwd naar het meubilair uit ons assortiment? Laat het ons weten!

Deel dit nieuwsbericht