Ritswanden creëeren binnen no-time flexibele werkplekken, belcellen en vergaderruimtes

2023-12-19T09:06:10+01:006 december 2023|IVA Office & Duurzaam|
Ritswanden werkplek

Aangezien de moderne werkplek voortdurend verandert, is flexibiliteit een factor die niet meer mag ontbreken. Wij geloven dan ook in innovatieve oplossingen die naast het vergroten van efficiëntie, ook de dynamiek van de werkomgeving verbeteren. En laat de opkomst van ritswanden daar nou net uitkomst voor bieden. In dit artikel vertellen we je er graag meer over!

Ritswanden als opvolger van de kantoortuin

Wat waren we enthousiast over de kantoortuin. Meer creativiteit, meer communicatie… en dat tegen een lagere prijs. Helaas pakte dit in de werkelijkheid toch net even iets anders uit. Een gebrek aan geschikte plekken om in alle rust te werken en mensen die te dicht op elkaar zaten leidden in veel gevallen tot minder productiviteit als gevolg. Ritswand komt daarom met een duurzame oplossing: Met de modulaire en circulaire wandsystemen en ruimtes in ruimtes creëer je in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en belcellen, die oneindig herbruikbaar zijn. Dit doe je door simpelweg te ‘ritsen’.

Aangezien corona onze manier van werken drastisch heeft veranderd, worden kantoren nu massaal gestript en opnieuw opgebouwd. Het oude materiaal hiervan (zoals bijvoorbeeld systeemwanden) belandt bij het afval. Iets dat voor velen van ons als zonde wordt beschouwd. Met ritswanden gebeurt dit daarom anders. Het ritswand systeem is modulair, demonteerbaar op componentniveau en zit niet vast aan een gebouw. Door aluminium met ritssluitingen te verbinden, kan er, schroefloos en in alle stilte, een ruimte-in-ruimte op- en afgebouwd worden. Verhuist het bedrijf? Dan verhuist de ritswand gewoon mee! Dit is beter voor zowel het milieu, als de portemonnee.

Werkplek met ritswand

Verschillende ruimtes realiseren met dezelfde componenten

Bij de ritswanden van IVA Groep heb je niet te maken met een ‘standaard product’, maar met een breed aanbod aan modulaire ‘blokjes’. Hiermee kunnen verschillende ruimtes worden gecreëerd. Heb je dus een ruimte nodig van 2×4 m2? Of een ruimte van 3×6 m2? Het is allemaal mogelijk met dezelfde componenten! Daarbij bestaat de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe deze eruit komen te zien.

Rustige werkplek

Met behulp van ritswanden wordt er voor iedere werknemer een gezonde werkplek gecreëerd. Deze plek is voorzien van geluidsisolerende plafonds en wanden en een eigen ventilatie en adaptieve verlichtingssysteem. Met rust op de werkplek worden de essentiële voorwaarden geschept die ervoor zorgen dat je je goed kunt concentreren. Je wilt namelijk niet gehinderd worden door galmen en/of echo’s. Ook is het niet de bedoeling dat mensen buiten de ruimte gesprekken mee kunnen luisteren. Om die reden wordt er met de wanden een hoog geluidsisolatieniveau geboden. Daarnaast zijn de ruimtes voorzien van een ventilatiesysteem. Deze kan naar eigen wensen ingeregeld worden. De aanwezigheidssensor regelueert  daarbij de optimale hoeveelheid verse lucht.

Meer weten over dit onderwerp? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw locatie? Bezoek dan onze pagina over de ritswand en neem contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht