Kies voor infrarood panelen op het kantoor

2024-04-08T14:17:45+02:005 oktober 2022|IVA Office & Duurzaam|

Infrarood panelen

Je kantoor verwarmen met behulp van infrarood panelen heeft verschillende voordelen. Je ziet daarom ook steeds vaker dat bedrijven voor deze optie kiezen. Benieuwd naar wat deze voordelen precies zijn? Lees dit artikel om erachter te komen!

Geen onnodige warmte verbruiken met behulp van infrarood panelen

Het grote verschil tussen een conventionele verwarming en infrarood verwarming is dat er bij conventioneel verwarmen de gehele lucht wordt verwarmd. Dit is niet altijd even efficiënt. Bij een infrarood verwarming wordt er daarentegen stralingswarmte afgegeven. Deze straling wordt afgegeven aan bijvoorbeeld muren, vloeren, objecten en mensen in die ruimte. Zij geven deze warmte op hun beurt weer af aan de lucht, waardoor de luchttemperatuur omhoog gaat. Op deze manier wordt er geen onnodige warmte verbruikt. Dit zorgt voor besparing. Niet geheel onbelangrijk in deze tijden van hoge energiekosten, toch?

Infrarood panelen zorgen daarbij ook voor minder stof op kantoor. Maar hoe kan dat nou? Dit komt doordat de warme lucht niet eerst naar boven stijgt en daarna weer terug naar beneden. Op deze manier ontstaat er geen ongewenste luchtcirculatie en zullen er minder stofdeeltjes rondzweven. Dit scheelt weer afstoffen.

Lange golf technologie

De technologie die wij voornamelijk gebruiken is de lange golf infraroodverwarming. Deze methode is ideaal om binnenruimtes zoals kantoren te verwarmen. Elektriciteit wordt langs een halfgeleider geleid waardoor warmte wordt opgewekt bij een infraroodpaneel. Deze ongevaarlijke en onzichtbare warmte wordt via lage golffrequentie uitgezonden.

Een infraroodpaneel kun je gemakkelijk vergelijken met een lamp. Deze straalt voor het menselijk oog onzichtbaar licht uit wanneer hij brandt. Zo werkt het ook met de warmte van de infraroodpanelen. Hierdoor is de warmte zeer aangenaam die je kunt vergelijken met de warmte van het zonlicht.

Montage van infrarood panelen

Over het algemeen zijn de infrarood panelen vrij gemakkelijk te installeren en op meerdere plekken binnen een kantoorruimte te plaatsen. Je hebt hierbij geen gas- of waterleiding nodig voor de bevestiging. Via een ophangsysteem worden de panelen gemakkelijk bevestigd op de plek waar jij ze wilt hebben. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een stopcontact. De montage is dus heel gemakkelijk en goedkoop. Heb je ook nog eens zonnepanelen? Dan word je stroom duurzaam opgewekt en bespaart dit ook weer kosten.

Maar welke plek is nu het meest geschikt voor het plaatsen van deze panelen? Het plafond. Vanaf deze plek wordt de hoogste effectiviteit behaald. Het gemakkelijkste is om de panelen op het bestaande lichtpunt te bevestigen. Binnen een paar uurtjes kun je vervolgens genieten van de heerlijke warmte. De temperatuur is daarbij gemakkelijk aan te passen. Door middel van een afstandsbediening is alles op afstand te bedienen. De panelen kun je daarnaast ook afzonderlijk van elkaar regelen. Hierdoor hoef je niet onnodig te stoken in ruimtes waar niemand aanwezig is.

Wil je ook op een goedkopere en duurzamere manier warmte produceren op het kantoor? En ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van infrarood panelen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Deel dit nieuwsbericht