Dit zijn de kantoormeubilair trends van 2025!

2024-10-16T14:41:53+02:0016 oktober 2024|IVA Groep|
Kantoormeubilair trends 2025

De wereld van kantoormeubilair blijft zich ontwikkelen en naarmate we dichterbij 2025 komen, zien we dat trends zich steeds meer richten op het welzijn van werknemers, duurzaamheid en technologie-integratie. Om je alvast goed voor te bereiden op het aankomende jaar, hebben we om die reden dan ook onder elkaar gezet welke specifieke kantoormeubilair trends in 2025 een rol zullen spelen. Lees mee!

Kantoormeubilair trends 2025 op een rijtje

Het jaar 2025 zal weer meerdere veranderingen met zich meebrengen op het gebied van kantoormeubilair. Hieronder hebben we daarom overzichtelijk onder elkaar gezet met welke trends je rekening kunt houden:

1. Ergonomisch design op maat
Ergonomie is en blijft een cruciaal onderdeel van kantoormeubilair. Echter verwachten wij in 2025 te zien dat bedrijven verder gaan dan de standaard ergonomische stoelen en bureaus. Het nieuwe doel zal dan ook maatwerk zijn en meubilair dat specifiek kan worden afgestemd op de unieke behoeften van elke medewerker wordt dan ook de norm. Concreet betekent dit: Bureaus die in hoogte verstelbaar zijn voor zowel zittend als staand werken, bureaustoelen met geavanceerde aanpassingsmogelijkheden en zelfs accessoires zoals toetsenbordverhogers en monitorstandaarden die bijdragen aan een betere werkhouding.

2. Duurzaamheid en circulaire economie
Ook in 2025 zal duurzaamheid een centrale rol blijven spelen bij de keuze voor kantoormeubilair. Aangezien bedrijven de principes omarmen van een circulaire economie, zal het meubilair steeds vaker gemaakt worden van gerecycled materiaal. Ook zal het vaker voorkomen dat het meubilair zó ontworpen wordt, dat dit eenvoudig hergebruikt of gerepareerd kan worden.

In plaats van vaste ontwerpen zullen bedrijven kiezen voor flexibele en aanpasbare meubels die eenvoudig kunnen worden aangepast, uitgebreid of vervangen, afhankelijk van de veranderende behoeften van het kantoor. Hiermee wordt niet alleen het afval vermindert, maar is het direct ook een kostenefficiënte oplossing voor op de lange termijn.

3. Smart furniture
De integratie van technologie in kantoormeubilair is een trend die we in de afgelopen jaren al meerdere keren voorbij zagen komen, maar in 2025 verder zal versnellen. Slimme meubels, ook wel ”smart furniture” genoemd, zullen dan ook steeds populairder worden. Maar hoe ziet dit er dan precies uit? Simpel! Denk hierbij bijvoorbeeld aan bureaus die automatisch de hoogte aanpassen op basis van de voorkeuren van de gebruiker, stoelen die de lichaamshouding monitoren en tips geven om een betere houding aan te nemen en/of vergadertafels die voorzien zijn van ingebouwde laadstations en touchscreens.

Ook de opkomst van Internet of Things (IoT) zorgt voor een meer verbonden werkplek. Zo kunnen slimme bureaus en stoelen gekoppeld worden aan apps die medewerkers helpen bij het managen van hun werkdag. Hierbij wordt bijvoorbeeld aangegeven wanneer het voor de medewerker tijd is om pauze te houden of om van zithouding te wisselen.

4. Flexibele en hybride werkplekken
Daar waar we een aantal jaren geleden al te maken kregen met een flinke opmars van flexibel werken en hybride werkmodellen, zal dit ook in 2025 van invloed blijven op de inrichting van kantoren. Vaste werkplekken worden dan ook meer en meer verleden tijd. Meubilair zoals verstelbare bureaus, mobiele scheidingswanden en modulaire zitopstellingen zullen dan ook steeds vaker toegepast worden.

5. Biofilisch design
Tot slot verwachten wij dat veel bedrijven aankomend jaar het biofilish design zullen omarmen, waarbij er steeds meer natuurlijke elementen geïntegreerd zullen worden in het kantoorinterieur. Denk hierbij aan planten, natuurlijke lichtinval, houttinten en organische vormen welke een rustgevende omgeving creëren die het welzijn van medewerkers bevordert. Vanuit studies is namelijk gebleken dat een omgeving met natuurlijke elementen de stress kan verminderen, bijdraagt aan een beter mentaal welzijn en tegelijkertijd ook de productiviteit verhoogt.

Een inspirerende en gezonde werkplek in 2025

Samenvattend laten de kantoormeubilair trends voor 2025 duidelijk zien dat de focus steeds meer komt te liggen op het creëren van gezonde, duurzame en flexibele werkplekken. Door ergonomisch design, slimme technologieën, duurzaamheid en een flexibele werkplek te combineren, kunnen bedrijven hun werknemers de best mogelijke werkomgeving bieden. Iets dat niet alleen leidt tot betere prestaties, maar ook zorgt ook voor tevreden en gemotiveerde medewerkers.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met het integreren van de nieuwste kantoortrends? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht