Ga voor een plantenwand op kantoor

2024-07-02T15:16:48+02:008 maart 2023|IVA Office & Duurzaam|
Plantenwand

Naast dat een plantenwand er super leuk uitziet in een ruimte is het daarnaast ook nog eens bijzonder functioneel. Het kan je namelijk verschillende voordelen geven in een kantoorruimte. Benieuwd naar welke voordelen dit zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

6 voordelen van plantenwanden

  1. Stress verlagend

Door de krappe arbeidsmarkt ervaren veel medewerkers stress en een hoge werkdruk. Met behulp van beplanting op kantoor breng je dit omlaag. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het stressniveau met 12 daalt op het moment dat er kantoorplanten aanwezig zijn.

  1. Verbeterd concentratievermogen

Een plantenwand verbeterd het concentratievermogen. Hiermee wordt o.a. de creativiteit van medewerkers gestimuleerd, wat zorgt voor betere resultaten en inzichten. Door het verhoogde concentratievermogen neemt ook de productiviteit van werknemers toe.

  1. Vermindert geluidsoverlast

Met het aanbrengen van een groene wand wordt geluidsoverlast verminderd. Dit komt door de akoestische werking waarmee geluidsgolven geabsorbeerd worden. In een kantoor waar regelmatig gebeld wordt natuurlijk is dit natuurlijk wel fijn en rustgevend.

  1. Verhoogt luchtvochtigheid

Met kantoorplanten wordt de luchtvochtigheid verhoogd. Beplanting zet CO2 om in zuurstof en filtert ook de schadelijke stoffen uit de lucht. In ruimtes met beplanting ligt de luchtvochtigheid gemiddeld 5% hoger dan normaal.

  1. Vermindert gezondheidsklachten

Met behulp van kantoorplanten verminder je de gezondheidsklachten van je personeel. Hierdoor zijn medewerkers over het algemeen 1 a 2 dagen minder vaak ziek in een jaar. Misschien klinkt het weinig, maar als je dat van alle medewerkers bij elkaar op telt bespaart dit aardig wat verzuim.

  1. Zorgt voor een relaxende sfeer

Door middel van een plantenwand creëer je een relaxende sfeer in een ruimte zonder dat het veel plek in beslag neemt. Dit zorgt voor een fijne werk omgeving voor medewerkers waardoor dit voor de sfeer onder de collega’s ook bevorderend werkt.

Moswand

Naast plantenwanden zijn ook moswanden mogelijk. Moswanden zijn een lust voor het oog en hebben ook nog eens weinig onderhoud nodig. Ze bevatten daarbij ook alle voordelen die hierboven beschreven zijn. Met de juiste verzorging heeft een moswand een jarenlange levensduur. Om ervoor te zorgen dat het mos soepel, stofafstotend en brandvertragend is, is het geïmpregneerd met milieuvriendelijke glycerine.

Een moswand is niet alleen mogelijk voor aan de muur. Het kan ook aan het plafond bevestigt worden, als bekleding van kolommen, als scheidingswand en roomdivider of als eyecatcher bij een entree of vergaderruimte. Daarnaast is het ook mogelijk om je logo in het mos te verwerken of er juist bovenop plaatsen voor een 3D effect.

Heb je liever geen plantenwand in je ruimte maar wil je toch profiteren van alle beschreven voordelen? Zorg dan voor verschillende planten in je ruimte. Hierdoor zal je ook een aantal van de beschreven voordelen gaan ervaren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een plantenwand of moswand bij jou op kantoor? Of wil je weten wat wij kunnen betekenen in het leveren van losse kantoorplanten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Wie weet kunnen binnenkort ook jouw medewerkers genieten van de voordelen van een plantenwand of moswand op kantoor.

Deel dit nieuwsbericht