Een sfeervolle kantoorruimte bevordert de productiviteit

2022-09-15T16:07:08+02:0013 juli 2022|IVA Office & Duurzaam|

We kennen allemaal wel van die saaie en grijze kantoorruimtes met felle kunstmatige verlichting. Lekker praktisch en goedkoop. Een paar bureaus en stoelen erin en je kan aan de slag. Een beetje jammer vinden wij!

De inrichting en het ontwerp van kantoren worden steeds belangrijker. Wellicht heb jij wel eens beelden gezien van de kantoren van Google en Facebook. Natuurlijk zijn de kantoren van deze internetgiganten spectaculair en snappen wij dat dit voor de meeste bedrijven niet haalbaar is, maar toch zijn er steeds meer bedrijven die dit voorbeeld volgen. En terecht. De werkomgeving heeft namelijk direct invloed op de prestaties van werknemers. Een sfeervolle kantoorruimte bevordert namelijk de productiviteit van een werknemer.

De onderstaande tips helpen jou bij het creëren van sfeervolle kantoorruimtes.

1. Iets om naar te kijken.
Uit onderzoek is gebleken dat kijken naar landschappen stress kan reduceren en daarnaast goed is voor de gezondheid en welzijn van de mens. Zorg daarom dat jouw medewerkers altijd ergens naar kunnen kijken. Plaats daarom de bureaus altijd zo dicht mogelijk bij het raam. Mochten de raamplekken schaars zijn, dan kan je altijd voor kiezen voor fotowanden als alternatief.

2. Open ruimte versus een gesloten ruimte
Scheidingswanden kan je als eerste van de prioriteitenlijst halen. Een open ruimte bevordert namelijk overleg en samenwerking tussen collega’s. Wel is het handig om een mogelijkheid tot afzonderen te bieden.

3. Frisse lucht!
Groen, groen en nog eens groen! Planten hoeven niet veel geld te kosten, maar zijn van grote waarden. Planten zorgen voor sfeer, zuurstof en meer concentratie.

4. Zachte materialen
Het gebruik van zachte materialen bevordert de sfeer. Denk hierbij aan vloerbedekking, vloerkleden, sierkussen en beklede meubels.

5. Gebruik eyecatchers
Maak je kantoor gezelliger met bijzondere en sfeervolle objecten. Houd hierbij wel altijd rekening met de identiteit van je bedrijf.
Als je als bedrijf serieus en professioneel over wilt komen, probeer dan niet te grappig te doen met je eyecatchers.

6. Verlichting
De harde traditionele TL-verlichting geeft een erg fel en onaantrekkelijk licht. LED verlichting geeft een veel warmere lichtkleur. Daarnaast kan je door het correct plaatsvinden van je lichtpunten de omgeving beïnvloeden. Denk aan het uitlichten van schilderijen, wanden of kunstobjecten.

Wil jij eens sparren over de inrichting van jouw kantoor? Neem contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht