Een goede zithouding met behulp van een ergonomische bureaustoel

2023-01-05T16:08:14+01:0030 november 2022|IVA Office & Duurzaam|
Ergonomische bureaustoel

Wellicht herken je jezelf in het feit dat men dagelijks te lang op een bureaustoel aan het werken is. Het zorgt er in veel gevallen voor dat we te weinig beweging krijgen op kantoor en is iets dat niet zonder gevolgen blijft: naast RSI en nek- en rugklachten neemt ook het ziekteverzuim toe. Een ergonomische bureaustoel is dan ook belangrijker dan ooit tevoren! In dit artikel lichten wij een aantal van onze geschikte producten uit.

Bureaustoel ergonomisch

Als we ergonomische bureaustoelen vergelijken met de standaard bureaustoelen dan zit het grootste verschil hem in het feit dat ze voorzien zijn van diverse functies die ervoor zorgen dat klachten in de nek en rug kunnen worden voorkomen. Hieronder hebben we een aantal ergonomische bureaustoelen voor jullie onder elkaar gezet waarvan wij denken dat ze het verschil maken als het gaat om ergonomisch verantwoord werken:

  1. Sofi

De Sofi bureaustoel is voorzien van een netbespanning. Dit biedt ventilatievoordelen van een ademende en transparante rugleuning. De hoogte en diepte is allebei verstelbaar naar de wensen van jou zithouding. De zitting, lendensteun en hoofdsteun zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de stoelen in het totaalplaatje van je kantoor passen. Deze stoel is ook verkrijgbaar met een slideback-armleuning. Dit houd in dat je hiermee dichter bij het bureau kunt komen of je uitnodigt om opzij te zitten. Daarnaast kun je deze ook als elleboogsteun gebruiken.

  1. JoycelS3

De JoycelS3 is een flexibele draaistoel die de wensen en behoeften van de gebruiker in het middelpunt heeft staan. De stoel past zich volledig aan op de mens waardoor het geconcentreerde werkprocessen enorm ondersteunt. Deze bureaustoel heeft een dynamische ondersteuning van de rugleuning. Hierdoor ontlast de stoel het lichaam bij geconcentreerde werkprocessen. Uiteraard is deze stoel ook in hoogte en diepte verstelbaar.

  1. VintagelS5

De VintagelS5 voorziet van elegantie, intelligentie en overtuiging. Deze bureaustoel combineert design samen met techniek. De hoogte en diepte is verstelbaar. Het model voorziet van unieke armleuningen inclusief diverse armleggers. Deze stoel is in 2017 bekroond tot German Design Award. Er zijn verschillende stoffen en kleuren beschikbaar die aansluiten op jouw interieur.

  1. Pure

De Pure stoel heeft een heel licht design. Dit komt door de innovatieve materialiteit, hierdoor is er geen complexe mechanisme meer nodig. De stoel is dus gemakkelijk te verplaatsen van ruimtes waardoor hij overal gebruikt kan worden. Het is dan alleen nog een kwestie van hoogte verstellen en dan is hij klaar voor gebruik.

  1. Capisco

De Capisco stoel is geïnspireerd door de houding van een ruiter. Deze stoel biedt eindeloze manieren van zitten of half staan aan. Hierdoor zul je vaker van positie veranderen wat goed is voor je lichaam. Je hebt namelijk meer bewegingsvrijheid waardoor je meer variatie en nieuwe zitposities krijgt. De stoel is gemakkelijk in hoogte verstelbaar. Door het unieke design is het ook nog eens een eyecatcher voor jou op kantoor. Er zijn diverse kleuren en stoffen beschikbaar waardoor je altijd een stof zult vinden die goed bij jou kantoorinrichting past.

Ergonomische werkplek

Ergonomisch verantwoord werken doe je met ergonomische kantoormeubilair. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies welk kantoormeubilair het verschil maakt en daarom stellen wij hier graag een plan met jou voor op. Dit doen we aan de hand van de volgende stappen:

  1. Verzamelen van alle voorkomende ergonomische klachten
  2. Inventariseren van individuele wensen en eisen
  3. Ontwerpen van een inrichtingsplan, inclusief 3D beelden en sfeerimpressies
  4. Proefzitten op stoelen bij jou op locatie of bij onze leveranciers
  5. Leveren, plaatsen en afstellen van het ergonomisch kantoormeubilair

Om er zeker van te zijn dat hetgeen wat wij leveren daadwerkelijk ook past bij de zitwensen en klachten van medewerkers, zullen wij een maand na de oplevering van de artikelen alle werkplekken nogmaals nalopen. Alle medewerkers hebben dan een maand met de materialen gewerkt en kunnen precies vertellen wat wel of juist niet als prettig wordt ervaren. Aan de hand daarvan kunnen wij nog aanpassingen uitvoeren waar nodig.

Ben jij ook op zoek naar een ergonomische bureaustoel? Of ander ergonomisch kantoormeubilair? Wacht dan niet langer en bezoek de website van IVA Office!

Deel dit nieuwsbericht