De voordelen van zonwerende raamfolie ten opzicht van traditionele zonwering

2024-07-02T15:16:08+02:005 juni 2023|IVA Groep|
Voordelen zonwerende raamfolie

Zonwering is essentieel om de zomerse hitte buiten te laten en de binnentemperatuur comfortabel te houden. Zeker als het gaat om een kantoorruimte. Ondanks dat de traditionele manieren nog veelvuldig gebruikt worden (rolluiken, jaloezieën, gordijnen etc.), zien we zonwerende raamfolie ook steeds vaker voorbij komen. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? En welke voordelen heeft het als we het vergelijken met traditionele zonwering? Op deze pagina vertellen wij je alles over wat jij hiervan moet weten! 

Wat is zonwerende raamfolie?

De naam verklapt het al een beetje: zonwerende raamfolie is een dunne laag folie dat wordt aangebracht op de ramen. Met behulp van deze folie wordt de hoeveelheid zonnewarmte en schadelijke UV-straling verminderd in een ruimte. Daarbij gaat de folie de nadelen van het directe zonlicht tegen, zonder dat dit invloed heeft op het natuurlijke licht. 

De zonwerende raamfolie kan 81% van de zonnewarmte reflecteren. Hierdoor blijft je kantoor lekker koel. Naast dat dit zorgt voor een aangename werkplek, zal dit er tegelijkertijd voor zorgen dat de airconditioning minder gebruikt hoeft te worden. Dit betekent dan ook minder energieverbruik en dus lagere kosten. Daarnaast is het ook een stuk beter voor het milieu.

Waarom kiezen voor zonwerende raamfolie?

Een van de grootste voordelen is toch wel dat het natuurlijk licht binnen wordt gelaten, zonder dat je verblindende zonnestralen op je scherm krijgt. Traditionele zonwering kan er namelijk voor zorgen dat ruimtes donker worden, waardoor je gebruik moet maken van kunstlicht.

Zoals net al even kort benoemd, biedt de zonwerende raamfolie bescherming tegen schadelijke Uv-stralen. Hierdoor zal zowel je huid als het kantoorinterieur niet beschadigen. Meubels, vloeren en kunstwerken kunnen namelijk van kleur vervagen wanneer deze veel Uv-stralen opvangen. 

Daarbij zijn er verschillende gradaties mogelijk als het gaat om privacy. Hierdoor kan je zelf bepalen in hoeverre je inkijk wilt toelaten. Ga je voor weinig inkijk? Ook dan kan je zelf nog blijven genieten van het uitzicht. Dit is vooral handig wanneer je kantoorpand zich bevindt in een drukke omgeving. Daarnaast is de installatie en het onderhoud ook heel eenvoudig in vergelijking met traditionele zonwering. De folie kan op vrijwel elk type raam worden aangebracht een heeft weinig onderhoud nodig. 

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om zonwerende raamfolie? Neem contact met ons op!

Deel dit nieuwsbericht