De voordelen van kantoorplanten op een rijtje!

2024-07-02T15:17:29+02:0015 september 2022|IVA Office & Duurzaam|
Kantoorplanten

Kantoorplanten zijn in vrijwel ieder kantoor wel aanwezig… maar waarom precies? Is het puur voor de opvulling en de uitstraling van het kantoor? Of zit er nog een andere reden achter? In dit artikel vertellen wij jullie er graag meer over!

De invloed van een kantoorplant

Een onderzoek van de NASA heeft uitgewezen dat planten verschillende positieve invloeden uitoefenen op de luchtkwaliteit in ruimtes en daarmee op de productiviteit van werknemers. Aanvullend onderzoek heeft vervolgens aangetoond dat kantoorplanten ook psychisch gezien veel impact hebben op onze werkhouding en op hoe we ons voelen. Zo kunnen er in een kantoorruimte met weinig planten klachten ontstaan als hoofdpijn, lusteloosheid en last van o.a. neus en keel.

Hieronder hebben wij een aantal van de positieve invloeden/voordelen van kantoorplanten binnen een kantoorruimte voor jullie op een rijtje gezet:

1. Productief werken

Het eerste voordeel van kantoorplanten is dat ze bijdragen aan het moreel en de productiviteit van de werknemers. Studies hebben aangetoond dat kantoren met planten doorgaans aangenamere en meer uitnodigende werkplekken zijn en dat werknemers in deze omgevingen productiever zijn. Het toevoegen van kantoorplanten is dan ook een eenvoudige manier om de productiviteit en werkomgeving van medewerkers te verbeteren.

2. Betere luchtkwaliteit kantoor

Daarnaast kunnen kantoorplanten helpen de luchtkwaliteit binnen te verbeteren. Ze werken als natuurlijke luchtzuiveraars en verwijderen schadelijke gifstoffen en verontreinigende stoffen uit de lucht. In dit geval zou een kantoorplant met een luchtzuiverende werking een goede keuze zijn en er vervolgens voor zorgen dat de schadelijke stoffen uit de lucht verdwijnen. Deze stoffen worden dan door de bladeren opgenomen, opgeslagen in de wortels en vervolgens afgebroken. Dit leidt tot een gezondere en comfortabelere werkomgeving, wat vervolgens resulteert in een betere gezondheid en welzijn van de werknemers. Een aantal voorbeelden van interessante luchtzuiverende planten voor op kantoor zijn de Dracaena, Lechuza en de Goudpalm.

3. Professionele uitstraling

Tot slot kunnen kantoorplanten een kantoor er simpelweg aantrekkelijker en professioneler doen uitzien. Een bureau met een paar goed gekozen planten kan een kantoor namelijk echt opfleuren…

Kantoorplanten project IVA

Kantoorplanten kopen

Alvorens je besluit om kantoorplanten te kopen, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen of je uitvoerig te laten adviseren. Er bestaan namelijk verschillen tussen de invloeden die planten op een ruimte uitoefenen. De ene plant is daarbij geschikter voor een kantoorruimte dan de ander. De specialisten van IVA helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

Meer informatie ontvangen over onze verschillende soorten kantoorplanten? Of direct weten wat wij voor jouw kantoor kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten voorzien je graag van het beste advies!

Deel dit nieuwsbericht