De toegevoegde waarde van raamfolie

2024-04-08T14:17:37+02:0021 september 2022|IVA Office & Duurzaam|
Soorten raamfolie

Wist je dat je met raamfolie onder andere energie kunt besparen? Het houd je gebouw in de zomer koeler en in de winter warmer. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten raamfolie en over welke voordelen hieraan verbonden zijn.

1. Isolerende raamfolie

Met de hoge energiekosten van tegenwoordig is het tijd om snel de ramen te isoleren. In het geval dat je nog enkelglas of oud dubbelglas hebt zal dit zorgen voor veel warmteverlies. Door middel van isolerende raamfolie zal de kou bij het raam afnemen en zullen de hoge energiekosten verlagen.

Vooral bij historische panden zie je nog veel enkelglas voorbij komen. Dit zorgt voor veel tocht bij de ramen. Enkelglas vervangen voor dubbelglas is echter een grote ingreep en bij veel historische panden niet toegestaan. Isolerende folie biedt dan uitkomst.

Zoals benoemd heeft isolerende raamfolie dus verschillende voordelen. Zo is het energiebesparend en daarmee kostenbesparend. Dit zorgt o.a. voor een beter energielabel van het pand. Vanuit de overheid is besloten dat alle kantoorpanden vóór 2023 minimaal op energielabel C moeten zitten. Het isolerende raamfolie kan positief bijdragen aan deze doelstelling. De folie is vrijwel onzichtbaar en zal daarnaast de uitstraling van je pand niet beïnvloeden. Ook blokkeert de raamfolie 99,9% van de UV straling, wat ervoor zorgt dat meubels minder snel zullen verkleuren.

2. Zonwerende raamfolie

Doordat het klimaat in Nederland steeds meer opwarmt krijgt ook het kantoorpand door zonlicht en warmte een steeds hogere temperatuur. Maar hoe voorkom je dit? Wij van IVA weten als geen ander dat zonwerende raamfolie hier de perfecte oplossing voor is.

Zonwerende raamfolies voorkomen dat de warmte wordt binnen gelaten door middel van de vermindering van infra rood stralingen van de zon. Daarbij laat de raamfolie het daglicht wel door, waardoor je niet in een donkere ruimte komt te zitten.

De folie reflecteert 81% van de zonnewarmte en is iets wat het energieverbruik en de kosten van warmteopwekking zal verminderen. Dit scheelt in de portemonnee!

3. Privacy folie

Heb je behoefte aan privacy? Dan is privacy folie de perfecte oplossing. Het zorgt voor een beperkte inkijk maar laat daarbij het daglicht nog wel door.

Deze oplossing is ideaal voor ramen en deuren aan de straatkant. Daarnaast kan het ook heel fijn ingezet worden binnen in een gebouw. Bijvoorbeeld bij vergaderruimtes of spreekkamers. Door middel van de folie word je ook minder snel afgeleid van invloeden van buitenaf.

De privacy folie kun je ook inzetten als leuke decoratie. Het is mogelijk om logo’s, letters of patronen uit te snijden of erin toe te voegen met een print.

4. Veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie zorgt ervoor dat je pand beter beveiligd is. De ramen worden versterkt door middel van het folie. Het beschermt daarom tegen inbraak, maar voorkomt ook letsel doordat mensen niet door het raam kunnen vallen of lopen. In veel sectoren is veiligheidsfolie zelfs al verplicht.

Ook veiligheidsfolie heeft dus veel voordelen. Naast dat het voor inbrekers moeilijker gemaakt wordt om binnen te komen, voorkomt het ook letsel doordat er geen scherven vrij komen. Het is daarnaast ook niet mogelijk om hierop graffiti te spuiten of het folie te bekrassen.

Ben je door het lezen van deze blog helemaal op de hoogte gesteld van alle mogelijkheden omtrent raamfolie? Wij helpen je graag verder bij het adviseren en het plaatsen. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover!

Deel dit nieuwsbericht