Buitenreclame als belangrijk marketinginstrument

2024-04-08T14:17:53+02:0013 oktober 2022|IVA Print & Sign|
Buitenreclame gemaakt door IVA Groep

Buitenreclame is een zeer belangrijk marketinginstrument dat bedrijven kan helpen een breed scala aan potentiële klanten te bereiken. Het is een geweldige manier om producten of diensten onder de aandacht te brengen en kan zeer effectief zijn om belangstelling op te wekken. Daarnaast is het ook een goede manier om mensen te bereiken die bijvoorbeeld geen toegang hebben tot televisie of internet. In dit artikel vertellen wij jou er graag meer over!

Reclamebord buiten

Buitenreclame is misschien wel de oudste vorm van reclame maken. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd dit zelfs al gebruikt. Het werd ingezet om grote evenementen aan te kondigen, maar ook om via een reclamebord hun koopwaar of diensten aan de man te brengen. Toch is dit ook vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het komt overal in Nederland voor en er bestaan vrijwel geen richtlijnen voor de boodschap.

Met behulp van reclameborden wordt er een groot aantal mensen bereikt op een natuurlijke manier. Het grootste voordeel hiervan is dat mensen de boodschap zowel bewust als onbewust meekrijgen. Dit zorgt voor herkenbaarheid.

Bereik van buitenreclame

Met behulp van buitenreclame kun je een blijvende indruk maken op je doelgroep. Uit onderzoek is gebleken dat een reclamebord veel bereik genereert, aangezien je deze op een locatie plaatst waar zoveel mogelijk mensen voorbij komen. Voorbeelden van goede locaties zijn langs snelwegen, toegangswegen tot gemeentes of richting een industrieterrein.

We weten niet beter of er is buitenreclame aanwezig in het straatbeeld. En dat deze vorm van reclame geaccepteerd wordt door consumenten. Een groot verschil met online reclame: deze vorm van reclame wordt bij veel mensen als een hinder ervaren en wordt gemakkelijk weggeklikt zonder hiernaar te kijken. Maar waarom?

Het voordeel van buitenreclame is dat de consument hier niet omheen kan. Online kunnen mensen daarentegen een adblocker gebruiken. Dit is een tool waardoor verschillende reclames niet worden weergegeven. De consumenten die je hierdoor misloopt bereik je wel met buitenreclame.

Reclamebord maken

Plannen om op korte termijn in te zetten op buitenreclame? Wij van IVA Groep zijn bereid om het gehele creatieve proces voor jou te verzorgen. Dit begint bij het vormgeven. Onze medewerkers kijken kritisch naar details zoals kleuren, afmetingen en hoogte. Op deze manier behaal je het beste resultaat uit jouw reclame.

Bij IVA Print & Sign kunnen we 9 van de 10 reclame uitingen zelf produceren. Hierdoor kunnen wij constant de kwaliteit bewaken en zorgt het ervoor dat wij snelle levertijden kunnen realiseren. Daarnaast beschikken wij over een vakkundig montage team. Zij beschikken over alle benodigde materialen. Wij hebben al veel mooie projecten mogen verzorgen voor onder andere evenementenbureaus en sportverenigingen.

Ben je ook meer te weten gekomen over wat voor positieve invloed het op jouw bedrijf kan hebben? Wij helpen je graag verder met behulp van onze producten, advies, materialen en vakmanschap van montage. Ga voor de beste buitenreclame, want een eerste indruk maak je tenslotte maar één keer!

Deel dit nieuwsbericht