Breng hoge stookkosten terug met isolerende raamfolie

2024-10-15T16:13:05+02:009 oktober 2024|IVA Groep|
Isolerende raamfolie voor in de winter

Aangezien de winterperiode hoge(re) energiekosten met zich meebrengt, zoeken veel bedrijven naar alternatieve manieren om hun verwarmingskosten te verlagen. Dit uiteraard met het doel om niet tot zo min mogelijk in te leveren op comfort. Een oplossing die hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is het gebruik van isolerende raamfolie. Dit eenvoudige product kan een aanzienlijke invloed hebben op de energie-efficiëntie van een kantoorruimte en helpt de stookkosten flink terug te dringen, zonder dat personeel in de kou komt te zitten. Aan de hand van dit artikel vertellen we je hier graag meer over!

Wat is isolerende raamfolie precies?

Isolerende raamfolie is een dunne, hoogwaardige folie die op de binnenkant van ramen wordt aangebracht. Het doel van deze folie is om de warmte die in een gebouw aanwezig is, binnen te houden en te voorkomen dat koude lucht van buiten naar binnen dringt. Dit zorgt voor een stabieler binnenklimaat, wat leidt tot minder gebruik van verwarming, en dus lagere energiekosten.

Hoewel ramen essentieel zijn voor natuurlijk licht en ventilatie, zijn ze vaak een zwakke plek als het gaat om thermische isolatie. Zelfs moderne dubbele beglazing verliest nog steeds warmte in de winter. Hier komt isolerende raamfolie om de hoek kijken. Deze folie verbetert de isolatiewaarde van bestaande ramen zonder dat ze vervangen hoeven te worden.

Isolerende raamfolie als hulpmiddel voor de winter

Hoe werkt het?

De werking van isolerende raamfolie berust op het verminderen van warmteverlies. De folie is ontworpen om infrarode warmtestraling terug te kaatsen in de ruimte, in plaats van deze door het glas te laten ontsnappen. Dit maakt een groot verschil, vooral tijdens de koude wintermaanden wanneer verwarmingskosten hoog kunnen oplopen. Door warmteverlies te beperken, blijft de binnentemperatuur langer op peil, wat zorgt voor minder energieverbruik en een lager stookkosten.

Daarnaast biedt isolerende raamfolie extra voordelen zoals:

  • Onzichtbaar efficiënter
    Gezien het feit dat de folie nagenoeg onzichtbaar is, blijft het uiterlijk van het gebouw ongewijzigd. Hiermee blijven de bestaande stijl en materialen behouden, terwijl het gebouw stilletjes veel energie-efficiënter wordt. Dit maakt het perfect voor historische en monumentale panden. Bovendien laat de folie veel daglicht binnen.
  • Verbeterd energielabel
    Kantoorpanden moeten voor 2023 voldoen aan Energielabel C. Isolerende raamfolie kan helpen om dit te bereiken. In sommige gevallen is een upgrade al mogelijk met enkel het aanbrengen van isolerende raamfolie.
  • UV blokkerend
    Isolerende raamfolie blokkeert 99,9% van de UV-straling, waardoor de kans op huidaandoeningen wordt verminderd en verkleuring van meubels en interieur sterk wordt vertraagd. Ideaal voor etalages, showrooms en musea.
  • Comfortabel
    Doordat het gebouw in de winter warmer, en in de zomer koeler blijft, creëert u ook het hele jaar door meer comfort binnen het gebouw. Verhoogt het comfort tijdens de koude wintermaanden en voorkomt koudeval bij het raam. Geen koude nek of koude voeten meer door deze kille luchtstroom.

Wij helpen je graag!

IVA Groep kan jou helpen met het aanbrengen van isolerende raamfolie voor je kantoorpand. Met deze vrijwel onzichtbare folie verbeter je eenvoudig de energie-efficiëntie van je gebouw, waardoor je niet alleen energie bespaart, maar ook het binnenklimaat comfortabeler maakt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deel dit nieuwsbericht